vrijdag, 2. december 2011 - 19:02 Update: 08-07-2014 0:55

Oranje treft Denemarken, Duitsland en Portugal tijdens EK 2012

(Elf Voetbal) Het Nederlands elftal is in de zwaarste poule van het EK 2012 terecht gekomen.

Als groepshoofd zal het aantreden tegen Denemarken, Duitsland en Portugal. Oranje start tegen Denemarken, terwijl Duitsland en Portugal als eerst tegen elkaar zullen spelen. Marco van Basten mocht de ballen uit de ballen lotingbak trekken. Als eerste trok hij Denemarken. Zinédine Zidane trok Portugal waarna Van Basten het balletje van Duitsland in zijn handen nam.

Groep A
In Groep A is gastland Polen groepshoofd. Het zal het gaan opnemen tegen Griekenland, Rusland en Tsjechië. Polen begint het toernooi met een wedstrijd tegen Griekenland. De mannen van trainer Dick Advocaat starten met een duel tegen Tsjechië.

Groep c
Spanje is de groepshoofd van Groep C. Daarin zal het opnemen tegen Italië, Ierland en Kroatië. De Spanjaarden starten met een wedstrijd tegen Italië, terwijl Ierland beginnen met een duel tegen de Kroaten.

Groep D
Gastland Oekraïne is de groepshoofd in Groep D. Daarin zal het sterke tegenstanders treffen. Het zal aantreden tegen Zweden, Frankrijk en Engeland. Oekraïne start met een wedstrijd tegen Zweden, terwijl direct al de kraker tussen Frankrijk en Engeland op het programma staat.

Nederland had het eigenlijk niet slechter kunnen treffen. In het oefenduel zo'n twee weken geleden werd Nederland met 3-0 verslagen door Duitsland.

Volgens Wesley Sneijder is het geen makkelijk programma voor Oranje, maar moet je toch van iedereen winnen om uiteindelijk Europees kampioen te worden.
Categorie:
Tag(s):