vrijdag, 2. september 2011 - 22:46 Update: 08-07-2014 0:57

Oranjes elfklapper tegen San Marino, record verbroken

(Elfvoetbal) Het Nederlands elftal heeft tegen San Marino weer eens ouderwets aan klantenbinding gedaan. Het werd maar liefst 11-0 tegen de voetbaldwerg. Extra lekker was daarbij het 2-1 verlies van nummer twee Zweden uit de poule bij Hongarije.

Juist de man die afgelopen woensdag over een voorspellende gave bleek te beschikken (Klaas-Jan Huntelaar: "Het wordt tussen de 5- en 8-0"), bleef tijdens het doelpuntfestijn tegen San Marino lang staan op nul treffers.

Zijn bereidwillige collega's probeerden van alles om hem in stelling te brengen, maar er zat telkens een been van de tegenstander tussen of hij stond buitenspel. Robin van Persie, voor Huntelaar de centrumspits van Oranje, stond op rechts geposteerd en maakte prompt de openingstreffer.
Uit een prachtpass van Mark van Bommel trouwens.

Wesley Sneijder schoot raak van afstand, een kopbal van Johnny Heitinga en goal van Dirk Kuijt bepaalden de ruststand op 4-0.

Daarna nam Oranje wat gas terug in het snikhete Eindhoven. Buiten de grote score zorgden ook enkele frivoliteiten voor vrolijke gezichten op de tribunes van het Philips Stadion. Met name Van Persie en Sneijder bezondigden zich daar tot genoegdoening aan.

In de tweede helft tilden Van Persie (drie maal) en toch ook Huntelaar (twee) de stand naar 9-0 en riep het publiek om tien doelpunten. Het record van doelpuntrijkste interlands was al geëvenaard (uit 1972, tegen Noorwegen), maar Sneijder verbrak dat door een puik afstandschot. Debutant Georginio Wijnaldum mocht de eindstand op 11-0 bepalen.

Oranje kent nu de honderd procent score in de poule (zeven gespeeld, 21 punten) en kan een kwalificatie voor het EK in Polen en de Oekraïne niet meer ontgaan. Zeker niet als het Nederlands elftal net als tegen San Marino haar status als nummer één van de wereld eer aan blijft doen.
Categorie:
Tag(s):