vrijdag, 12. augustus 2011 - 16:12

Oudste inwoner Nederland (109) overleden

Leeuwarden

Vrijdag 12 augustus is mevrouw Geertruida Draaisma, oudste inwoner van Nederland, op 109-jarige leeftijd overleden. Dit heeft de gemeente Leeuwarden vrijdag bekendgemaakt.

Zij overleed in het bijzijn van haar familie. Sinds november 2010 was zij de oudste inwoner van Nederland. Burgemeester Crone heeft 11 augustus, tijdens een helder moment van mevrouw Draaisma, nog persoonlijk afscheid kunnen nemen.

Mevrouw Draaisma werd op 25 februari 1902 geboren in Makkum. Het overgrote deel van haar leven werkte zij bij hoedenzaak Dechesne in Leeuwarden. Voordat mevrouw Draaisma in De Hofwijck kwam wonen, woonde ze samen met haar zuster in Den Haag.

Op 25 februari 2011 vierde zij haar verjaardag met haar familie in wijkzorgcentrum De Hofwijck in Leeuwarden. De dag ervoor was er een persconferentie georganiseerd vanwege de grote belangstelling voor deze oudste inwoner van Nederland. Mevrouw Draaisma genoot zichtbaar van de belangstelling en het bezoek van burgemeester Crone.

Sinds 1993 was mevrouw Draaisma een geliefde bewoner van De Hofwijck en was ondanks haar hoge leeftijd nog redelijk fit en betrokken bij haar omgeving.
Provincie:
Tag(s):