donderdag, 16. juni 2011 - 17:26

OV-chipkaart servicebus toert door Gelderland

Gelderland

In Gelderland toert sinds 15 juni een speciale OV-chipkaart servicebus. In deze servicebus kunnen reizigers terecht met vragen die betrekking hebben op de OV-chipkaart, voor het aanschaffen van een anonieme OV-chipkaart of voor het bestellen van een persoonlijke OV-chipkaart.

Verder kan in de bus saldo of een dalkortingsproduct opgeladen worden. De servicebus doet in de maanden juni, juli en augustus ruim 100 kernen aan in Gelderland.

De OV-chipkaart servicebus is een initiatief van de provincie Gelderland in samenwerking met Arriva, Connexxion en Syntus. Gedeputeerde Conny Bieze: "Met de OV-chipkaart servicebus willen provincie en vervoerders de reizigers in Gelderland zo goed mogelijk helpen bij de overstap van strippenkaart naar de OV-chipkaart."

Vanaf 30 juni 2011 is de strippenkaart niet meer geldig in het openbaar vervoer in de hele provincie Gelderland. Reizigers moeten dan gebruik maken van een OV-chipkaart, waarmee gereisd kan worden met de bus, trein, tram en metro. Voor reizigers met een abonnement verandert er voorlopig nog niets.

Het toerschema van de OV-chipkaart servicebus is te vinden op de website van Ervaar het OV, www.ervaarhetov.nl.
Provincie:
Tag(s):