vrijdag, 16. september 2011 - 16:54

Overboord geslagen zeiler Gouwzee overleden

Monnickendam

Het KLPD doet onderzoek naar de oorzaak van het overboord slaan van een 55-jarige zeiler uit Amsterdam. 'Daarbij is de man verdronken', meldt de politie vrijdag.

Update 21.00 uur:
Het ongeval gebeurde vrijdagmiddag op de Gouwzee ter hoogte van Monnickendam.

Omstreeks 15.30 uur sloeg de man bij het strijken van de zeilen, vermoedelijk door een klap van de giek, overboord. Het lukte de medeopvarende van de zeilboot niet om tijdig bij de zeiler te komen en hem aan boord te halen, waarna hij onder water verdween.

Inmiddels waren de gealarmeerde de Kustwacht en de Dienst Waterpolitie van het KLPD op zoek naar de man. Na bijna anderhalf uur heeft de KNRM de drenkeling aangetroffen en is direct begonnen met reanimatie. De zeiler is daarna overgedragen aan het ambulancepersoneel, maar hulp mocht niet meer baten.

Update 17.00 uur:
De vermiste mannelijke opvarende is aangetroffen. Door de reddingboot van het KNRM station Marken is de drenkeling vervoerd naar de haven Monnickendam. Aldaar is de drenkeling overgedragen aan gereedstaand ambulancepersoneel.

Eerdere berichtgeving:
Onmiddelijk zijn door het Kustwachtcentrum in Den Helder het KNRM reddingstation Marken, Reddingstations Zeevang en Wijdenes, het KLPD Waterpolitie, een SAR helikopter van Defensie en Brandweerduikers van de Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland ingezet om de drenkeling te vinden.

'Momenteel is de zoekactie naar de vermiste mannelijke opvarende volop gaande', meldt het Kustwachtcentrum vrijdagmiddag.
Provincie:
Tag(s):