dinsdag, 8. maart 2011 - 22:05

Overdracht Kip definitief rond

Hoogeveen

De overdracht van Kip is een feit, wethouder Ton Bargeman van de gemeente Hoogeveen en Henk Gunnink van Kip Vastgoed BV hebben dinsdag de akte voor de overdracht van gronden en gebouwen aan Kip Vastgoed BV getekend.

Eind 2007 ging Kip Caravans failliet. Er kwam een doorstart, mede omdat de gemeente door de aankoop van de gronden en gebouwen van KIP Caravans aan de AG Bellstraat voorzag in de behoefte aan bedrijfskapitaal. Kip Caravans ging eind september 2010 weer failliet. Hoge kosten en een tegenvallende markt zijn als oorzaken genoemd. De curator in het faillissement heeft zich sterk gemaakt voor een doorstart. De gemeente was bereid de gronden en gebouwen te verkopen, omdat de gemeente de werkgelegenheid en het belang van het behoud van Kip als merknaam verbonden aan Hoogeveen belangrijk achtte.

Boedelcompany BV was voor de curator en de gemeente de kandidaat voor de overname die het meeste perspectief bood op het behoud van Kip caravans en de daarbij behorende werkgelegenheid.
Nadat de curator met dit bedrijf overeenstemming had bereikt over de hoofdlijnen is intensief onderhandeld tussen de gemeente en dit bedrijf over de overdracht van de grond en de gebouwen. Dit heeft nu tot een positieve uitkomst geleid.

Voor de aankoop is een nieuwe rechtspersoon opgericht, KIP Vastgoed BV, die met ingang van dinsdag de nieuwe eigenaar is, zodat ook in dit opzicht de naam van Kip in Hoogeveen aanwezig blijft. Wethouder Ton Bargeman: “Ik heb er vertrouwen in dat de nieuwe eigenaar het bedrijf van Kip weer een gezond en sterk bedrijf zal maken, dat bijdraagt aan de werkgelegenheid in Hoogeveen.”
Provincie:
Tag(s):