zaterdag, 19. maart 2011 - 14:01

Overspannen man (78) dreigt zichzelf dood te schieten

Agenten van het Arrestatie Team hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in een bedrijfspand annex woning een 78-jarige man aangehouden, die dreigde met een pistool zichzelf dood te schieten. De bejaarde man is op grond van de Wet Wapens en Munitie in verzekering gesteld.

De 71-jarige vriendin van de verdachte sloeg rond 02.00 uur alarm. Zij vertelde dat haar vriend nogal wat alcohol had gedronken. Hij was daarop plotseling erg depressief geworden en had een paar keer geroepen dat hij er geen zin meer in had. Zij trof hem in de slaapkamer met een bloedende hoofdwond aan. Dit had hij kennelijk opgelopen omdat hij tegen een scherpe punt van het bed was gevallen. De man had een pistool in zijn handen. De vriendin probeerde het pistool af te pakken, tijdens het tumult ging een schot af, de kogel belandde in een kast. Ze verliet daarop de kamer en belde direct 112 .

Na overleg werd besloten om voor de aanhouding van de man het
Arrestatie Team in te zetten. Agenten van deze eenheid hebben de verdachte aangehouden. In het pand werd een pistool en een gasdrukwapen aangetroffen. De man is vannacht nog in het ziekenhuis behandeld. Zaterdag is hij bezocht door een GGZ medewerker.
Provincie:
Tag(s):