woensdag, 20. juli 2011 - 14:04

Overval juwelier Breda

Breda

Woensdagmorgen werd omstreeks 11.00 uur een overval gemeld op een juwelierszaak (Smits) aan de Nieuwe Haagdijk te Breda. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De juwelier en een omstander raakten gewond. Bij de overval werden sieraden buit gemaakt. Tijdens de politie actie zijn drie arrestaties verricht, twee in de omgeving van de zaak en één op de A16. Het gaat om Litouwers van 17, 27 en 33-jaar. Ze zijn door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Ter plaatse bleek dat een overval had plaatsgevonden waarbij zeker drie daders waren betrokken. De juwelier was bij de overval gewond geraakt aan zijn hoofd, een omstander was kennelijk door een van de daders met pepperspray bespoten. Zij werden met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zij mochten na behandeling het hospitaal verlaten. Rechercheurs nemen uitgebreide verklaringen van hen op.

Agenten hebben in de omgeving, mede op basis van aanwijzingen van getuigen, twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongeman op de Beekstraat en een 27-jarige man op de Wilgstraat.

Een derde dader zou gevlucht zijn in een lichtkleurige Mercedes. De centralist van de Gemeenschappelijke Meldkamer dirigeerde surveillance auto's naar de uitvalswegen. Twee agenten van het politiedistrict Oosterhout namen positie in op de A-16 ter hoogte van Zonzeel. Zij zagen de bedoelde auto voorbij rijden. In samenwerking met agenten van het politiekorps Zuid Holland Zuid kon ter hoogte van Dordrecht de verdachte worden aangehouden. Door de agenten was een file gecreëerd waarna de verdachte, een 33-jarige man, middels de uitpraatprocedure werd aangehouden.

Medewerkers van de Technische Recherche zijn ter plaatse om in de winkel een sporenonderzoek in te stellen.
Provincie:
Tag(s):