donderdag, 24. maart 2011 - 17:34

Overval kost daders geld

Den Haag

Drie Hagenaars moeten de eigenaar van een avondwinkel aan de Valkenboslaan in Den Haag samen bijna 1900 euro betalen. De rechter heeft besloten dat ze deze schadevergoeding moeten gaan betalen nadat zij in april 2010 hadden geprobeerd de zaak te overvallen.

Twee van de drie overvallers kwamen op de avond van 5 april 2010 de winkel binnen en bedreigden de winkelier met een vuurwapen. Toen de eigenaar weigerde geld te geven en de daders begon uit te schelden, verlieten zij zonder buit de zaak, waar de derde verdachte hen in de auto stond op te wachten. De overval heeft de verdachten uiteindelijk dus alleen maar geld gekost.

Behalve de schadevergoedingsmaatregel legde de rechter de drie overvallers ook celstraffen op. Een 18-jarige kreeg met twaalf maanden jeugddetentie de hoogste straf opgelegd. Een 20-jarige man uit Rijswijk werd veroordeeld tot twaalf maanden jeugddetentie waarvan zes maanden voorwaardelijk. Een 16-jarige jongen uit Den Haag kreeg 299 dagen jeugddetentie waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Ook legde de rechter hem verplicht toezicht door Bureau Jeugdzorg en een zogenaamde gedragsbeïnvloedende maatregel van een jaar op.
Provincie:
Tag(s):