donderdag, 6. januari 2011 - 19:20

Overval op vrijstaande woning in Arnemuiden

Arnemuiden

Woensdagmiddag rond 15.30 uur is een 50-jarige man uit Arnemuiden in zijn woning overvallen door twee mannen.

Rond genoemd tijdstip kreeg de bewoner van een vrijstaande woning aan de Doorgaande Weg Naar Veere (gelegen tussen Arnemuiden en de sluizen in Veere) bezoek van twee keurig uitziende mannen. Hij opende de deur en voordat hij het wist werd de bewoner vastgebonden en mishandeld door de twee onbekenden.

De overvallers doorzochten de woning, maar namen alleen wat kleine voorwerpen met zich mee. Wat die voorwerpen zijn wil de politie, om het onderzoek niet te verstoren, niet vertellen. Hierna zijn de overvallers weer vertrokken.

Na ongeveer twintig minuten wist het slachtoffer zichzelf te bevrijden en is hij naar buren gegaan waar hij hulp heeft gevraagd.

De Zeeuwse politie is direct met een onderzoek gestart. Er zijn sporen afgenomen door de technische recherche en er is een aangifte opgenomen van de overvallen man.

Vanwege de ligging van de woning, aan een doodlopende weg, vlakbij een scoutingscentrum bij het Veerse Meer, in de nabijheid van een wandelgebied, vermoedt de politie dat beide overvallers met een voertuig naar de plaats delict zijn gekomen. Omdat het een druk wandelgebied betreft, er komen daar nogal wat mensen die hun hond op die plek uitlaten, hoopt de Zeeuwse politie dat er mensen zijn die iets ongebruikelijks hebben gezien op of omstreeks het tijdstip van de overval. Getuigen die op genoemde plek waren rond het tijdstip van de overval worden dan ook verzocht zich te melden bij de Zeeuwse politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844. Ook kan met Meld Misdaad Anoniem gebeld worden op het telefoonnummer 0800-7000.

De beide overvallers waren netjes gekleed en zagen er zeer verzorgd uit. Zij waren tussen de 25 en 35 jaar oud. De ene overvaller had een blanke huidskleur en de ander was donker getint.

Als gevolg van deze overval, die gepaard ging met een mishandeling, is het slachtoffer lichtgewond geraakt. Nadat hij zich onder behandeling van een dokter had gesteld, kon het slachtoffer weer naar huis.
Provincie:
Tag(s):