donderdag, 6. januari 2011 - 19:17

Overvallen in Zeeland nu ook via Google Maps

Zeeland

Nieuw bij het voorkomen en oplossen van overvallen in Zeeland is de functie Google Maps .

Hiermee worden locaties, waar overvallen gepleegd zijn, door Politie Zeeland in beeld gebracht. Ook staan hier de opgeloste zaken bij.

Voortaan staan bijzonderheden van een overval op een plattegrond van Google Maps. Denk hierbij aan plaats, adres, datum en bijzonderheden van het onderzoek. Op de kaart is in één oogopslag duidelijk welke onderzoeken van het afgelopen half jaar zijn opgelost en waaraan de politie nog werkt. We tonen dit overzicht om betrokkenheid van burgers en bedrijven te stimuleren. Hopelijk draagt hun hulp en alertheid bij tot het voorkomen en oplossen van overvallen.

De politie vraagt burgers alert en gelijktijdig achterdochtig te reageren bij verdachte situaties. Doe niet zonder nadenken de deur open. Een handig hulpmiddel is een veiligheidsketting op de deur. Doe als het donker wordt ook de gordijnen dicht. Wees niet loslippig over uw bezittingen.

Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, ofanoniemvia 0800-7000. Bij spoed is 112 natuurlijk het vereiste nummer. De politie is alert, maar kan hulp goed gebruiken. Onthou de kenmerken van de dader(s) en een eventueel kenteken van de auto. Een goed signalement kan de politie helpen de dader te achterhalen.

Het overzicht op Google Maps, een gezamenlijk initiatief van de zuidelijke politiekorpsen, is te vinden via de website van Politie Zeeland: politie.nl/zeeland > Special Overvallen. Hier staat nog veel meer informatie over het voorkomen en oplossen van overvallen.
Provincie:
Tag(s):