zondag, 15. mei 2011 - 22:18

Overvaller aangehouden na Burgernet-actie

Groningen

De politie heeft zaterdagavond, met behulp van een deelnemer van Burgernet in Groningen, een 32-jarige overvaller uit Groningen aangehouden.

De politie kreeg een melding van een kassaroof in een poolcentrum aan het Akerkhof in Groningen. Het bleek dat de verdachte een 21-jarige barmedewerkster bij haar keel had gegrepen. Hij dwong haar de kassa te openen. De medewerkster weigerde dit en wist zich los te rukken. De overvaller koos eieren voor zijn geld en ging er toen met de fooienpot vandoor.

Omdat er een duidelijk signalement beschikbaar was, besloot de politie om een Burgernestactie te starten. Samen met de deelnemers keken de agenten uit naar de overvaller. Een deelnemer van Burgernet belde met informatie. Zij zag iemand, die aan het signalement voldeed, in het Noorderplanstoen lopen en belde direct met de politie. Agenten konden de 32-jarige verdachte aan de Noorderbuitensingel aanhouden. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. De politie stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):