zondag, 16. januari 2011 - 23:08

Overvaller klemgereden op A12

Bunnik

Op de Rijksweg A12 ter hoogte van Bunnik is in de nacht van zaterdag op zondag 16 januari de bestuurder van een gestolen auto klemgereden door de politie.

Agenten wisten de spookrijdende verdachte tot stilstand te krijgen door opzettelijk een aanrijding te veroorzaken. Het gaat om een 18-jarige man uit Werkhoven.

Omstreeks 05.10 uur kreeg de politie en melding dat een overval had plaatsgevonden op een woning aan de Beverweertsweg in Werkhoven. De verdachte was in de auto van de bewoners weggereden. Politieagenten zagen de auto rijden op de Schoudermantel in Odijk en zetten meteen de achtervolging in. De bestuurder hield wisselende snelheden aan en voerde op sommige momenten geen verlichting. Hij negeerde stoptekens.

De agenten moesten de achtervolging staken toen de verdachte en lantaarnpaal omverreed. Andere politieauto’s namen de achtervolging over. Daarbij zagen zij de bestuurder op de A12 plotseling keren en tegen de rijrichting in rijden. Om ongelukken te voorkomen werd een deel van de snelweg afgesloten door middel van kruisen. De bestuurder weigerde nog steeds uit eigen beweging te stoppen, waarna de aanrijding werd geforceerd. De man moest uit de auto worden gehaald. Vervolgens is hij overgebracht naar het bureau. De snelweg is nog enige tijd deels afgesloten geweest voor onderzoek ter plaatse. Nader onderzoek wordt ingesteld naar de toedracht en de overval.
Provincie:
Tag(s):