woensdag, 16. februari 2011 - 14:02

Overvaller op Connexxionbus aangehouden

Almere

Een 18-jarige Almeerder is dinsdagavond in Amsterdam West aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij een gewapende overval op een Connexxionbus in Almere. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De overval vond plaats op zaterdag 12 februari op bushalte Gooisekant-West. Daarbij raakte de buschauffeur lichtgewond. De bewakingsbeelden van de overval en de overvallers zijn getoond in het televisieprogramma Hart van Nederland van SBS-6. De verdachte is in verzekering gesteld.

Dinsdagavond, rond 20.00 uur, is met behulp van collega’s van politie Amsterdam-Amstelland een 18-jarige man aangehouden in Amsterdam West. De recherche van district Zuid kreeg na de uitzending van Hart van Nederland op zaterdagavond meerdere tips binnen waaruit de identiteit kon worden vastgesteld van één van de overvallers.

Via technisch en tactisch recherchewerk werd de verdachte opgespoord en zijn verblijfplaats vastgesteld. Dinsdagavond kon de verdachte worden aangehouden en ingesloten.

De recherche is nog volop in het onderzoek bezig en doet er alles aan om ook de tweede dader op te sporen en aan te houden. De verdachte die nu vast zit is één van de twee overvallers die te zien is op de getoonde beveiligingsbeelden uit de Connexxionbus.
Provincie:
Tag(s):