woensdag, 29. juni 2011 - 8:18

Overvallers Amsterdam zwaarbewapend

Een professioneel geldvervoersbedrijf aan de Kollenbergweg in Amsterdam is woensdagochtend rond drie uur overvallen. Meerdere overvallers wisten zich toegang tot het pand te verschaffen door gebruik te maken van vermoedelijk explosieven.

Politie onder vuur
Onder bedreiging van vuurwapens wisten de overvallers een onbekend geldbedrag buit te maken. Politiemensen die vrij snel ter plaatse waren, werden door de overvallers met automatische wapens opgewacht en onder vuur genomen. Hierbij werd zeer veel geschoten. Wonder boven wonder raakten geen van de politiemensen gewond, aldus een woordvoerder van de politie.

Personenauto gekaapt
Ter hoogte van Waardenburg raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en belandde de auto in de vangrail. In het voertuig, dat grotendeels uitbrandde, is een geldbedrag, een automatisch vuurwapen en munitie aangetroffen. De overvallers hebben onder bedreiging van hun vuurwapens vervolgens een personenauto gekaapt. Hierbij is ook geschoten, maar vielen geen gewonden.

De overvallers vervolgden hun vlucht en wisten ter hoogte van Eindhoven te ontkomen, toen de daders positie innamen om het vuur te openen op de achtervolgende politie-eenheid. Het onderzoeksteam is nu op zoek naar deze vluchtauto: een grijze Hyundai i10 met het kenteken 31 PF H6.
De omgeving in Amsterdam is ruim afgezet. Rechercheurs hebben deze gewelddadige overval in onderzoek. Specialisten van de dienst Forensische Opsporing doen het technische onderzoek.

Rommeltje op A2
Door het incident en sporenonderzoek was de A2 dicht tijdens de ochtendspits.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):