vrijdag, 1. juli 2011 - 18:13

Overvallers geldtransport en overvallers juwelier Ris mogelijk zelfde personen

Kennemerland

Het Overvallenteam denkt met de aanhouding van de verdachten van de overval op het geldtransport bij het Kennemerplein van 11 mei jl., óók de verdachten van de overval op Juwelier Ris in huis te hebben.

Bij het Overvallenteam bestonden al langer aanwijzingen dat de aangehouden verdachten van de overval op het geldtransport aan het Kennemerplein, ook een rol hadden gespeeld bij de overval op juwelier Ris in maart van dit jaar.

Uit aanvullend onderzoek heeft het Overvallenteam aanvullende bewijzen gekregen, waardoor de verdachten ook zijn aan te merken als verdachten van de overval op juwelier Ris.

Gewelddadige overval op juwelier
Bij de gewapende overval op juwelier Ris, die grote impact heeft gehad op de gedupeerden, raakten de eigenaar en een medewerker van de juwelierszaak gewond en moesten zij worden overgebracht naar het ziekenhuis. Zij zijn inmiddels weer thuis, maar het herstel van een van deze gewonden neemt nog wel enige tijd in beslag.

De daders van de gewelddadige overval op de juwelier sloegen na de overval op de vlucht in een groene Audi. De politie startte direct een uitgebreide zoektocht naar deze vluchtauto, maar deze werd niet aangetroffen. Vermoedelijk werd de vluchtauto door de daders enkele dagen verborgen gehouden, waarna de auto in de nacht van zaterdag op zondag 3 april uitgebrand werd teruggevonden op een parkeerplaats aan de Heerenduijnweg.

Overval op geldtransport
Bij de overval op het geldtransport, dat plaatsvond op het Kennemerplein, wisten de daders de geldkoffer van de geldlopers te bemachtigen en vluchtten zij via een auto weg. Deze auto werd later uitgebrand teruggevonden in de Reaumurstraat.

Op diezelfde avond van deze overval, op 11 mei jl., wisten rechercheurs van het Overvallenteam een 46-jarige IJmuidenaar aan te houden en een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ook een 42-jarige vrouw kon worden aangehouden voor betrokkenheid bij de overval op het geldtransport.

Beide mannelijke verdachten werden al op 25 mei jl. voorgeleid voor de Raadkamer van de Rechtbank, die besloot dat het tweetal 90 dagen in voorlopige hechtenis moest blijven. De vrouw is door de Raadkamer van de Rechtbank onder voorwaarden vrijgelaten.

De 47-jarige man en de 46-jarige IJmuidenaar blijven in voorlopige hechtenis.
Provincie:
Tag(s):