dinsdag, 16. augustus 2011 - 20:40

Overvallers van bank op Nationale opsporingslijst

Driebergen

De politie is op zoek naar twee overvallers die op dinsdag 24 mei 2011, omstreeks 11.20 uur, een overval pleegden op de Rabobank aan de Bosstraat in Driebergen. Eén van de overvallers bedreigde het personeel van de bank met een vuurwapen en eiste geld.

Ze werden klemgereden door een politieman in burger die getuige was van de overval. De politieman werd vervolgens beschoten, maar kon gelukkig ternauwernood wegduiken. De kogel kwam via een raam in een nabij gelegen woning terecht. De daders probeerden hierbij een auto te kapen, wat mislukte, waarna zij te voet zijn gevlucht. Ondanks een zoekactie wisten zij te ontkomen.

Een uitgebreid onderzoek naar de verblijfplaats van deze twee mannen heeft nog niet geleid tot hun aanhouding. Gezien de ernst van het feit heeft de politie hun identiteit bekend gemaakt en wil zij graag weten waar zij verblijven.

Het gaat om de 23-jarige Karim el Mahdi en de 22-jarige Yassine Aananouch beiden afkomstig uit Amsterdam.

Getuigen die weten waar de twee zich bevinden of anderszins informatie hebben over hun verblijfplaats worden nadrukkelijk verzocht om niet zelf actie te ondernemen, maar direct de opsporingstiplijn 0800-6070 te bellen. Anoniem kan ook naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):