zaterdag, 2. april 2011 - 15:46

Overvallers vergissen zich

Huijbergen

De politie is een onderzoek gestart naar een woningoverval in Huijbergen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden de bewoners van een huis aan Overbergseweg ruw in hun slaap gewekt.

Rond 04.00 uur drongen drie onbekende mannen de woning binnen en dreigde met vuurwapens. De daders riepen dat ze op zoek waren naar de wietkwekerij. In het huis was helemaal geen wietkwekerij aanwezig.

Het gezin woonde nog maar een paar dagen op het bewuste adres. De inbrekers doorzochten alle kamers, waardoor ook de jonge kinderen wakker werden. Toen duidelijk werd dat er in het huis geen hennep aanwezig was, ging het drietal er vandoor. Ze namen en-passant nog wel een klein geldbedrag mee.

De bewoners waren erg aangedaan door de gebeurtenissen en deden aangifte. Voor hen is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld. De politie is inmiddels een onderzoek gestart, waarbij niet uitgesloten wordt dat de daders mogelijk verkeerd geïnformeerd waren over de vermeende aanwezigheid van wiet. De technische recherche heeft meteen na het incident een sporenonderzoek ingesteld in en rond de woning. De wijkagent is zaterdagochtend begonnen met een buurtonderzoek in de omgeving.
Provincie:
Tag(s):