donderdag, 6. oktober 2011 - 10:35 Update: 08-07-2014 0:56

Overwerk meestal onbetaald

Amsterdam

81 procent van de werknemers zegt weleens over te werken. Van deze groep krijgt maar liefst 64 procent voor overwerk niet betaald, terwijl 36 procent hiervoor wel wordt betaald. Dit blijkt uit een online peiling van carrièresite Monsterboard.nl.

MonsterCoach Freek Jordans vindt dat overwerken vooral een keuze van de werknemer moet zijn en geen verplichting van de werkgever. “Werk vooral over als je het zelf leuk vindt om te doen of als je carrière er op de middellange termijn bij gebaat is. Tijdelijk extra uren maken kan geen kwaad, maar structureel overwerken in veel opzichten geen goed idee”, aldus Freek Jordans, de carrièrecoach van Monsterboard. “Voor werkgevers is het belangrijk te realiseren dat overwerk iets extra’s van een werknemer vraagt. Elke organisatie zou dan ook moeten overwegen het personeel voor overwerk te compenseren.”

Deel van werknemers maakt geen extra uren 19 procent van de respondenten zegt nooit overuren te maken. Voor 12 procent komt dit omdat dit voor hun functie niet nodig is. 7 procent van de werknemers zegt overuren te weigeren.
Categorie:
Tag(s):