woensdag, 9. november 2011 - 10:51

Paard van Sinterklaas gaat genieten van oude dag

Na 22 jaar trouwe dienst gaat Amerigo, het paard van Sinterklaas, met pensioen.

Het 30-jarige paard droeg Sinterklaas jarenlang bij de intocht en met pakjes rondbrengen op Sinterklaasavond. Nu wordt het tijd om van zijn oude dag te gaan genieten. Eigenaar Pieter Wiersinga van de Dienst Levende Have van de KLPD maakte dit woensdag bekend in het AD. Amerigo gaat nu naar de Gelderse wei Herm Hullegie, de buurman van Wiersinga.

De politiedienst kocht begin jaren '80 het jonge dressuurpaard Amerigo, dat wegens luchtwegenproblemen niet hogerop kwam in de sport. Vrijwel meteen viel het dier op door zijn braafheid. Het was dus het ideale paard voor Sinterklaas. Amerigo liet zich niet van de wijs brengen door rondspringende zwarte pieten of een luid tetterende fanfare. Volgens Sinterklaas was Amerigo het “beste paard” dat hij in “eeuwen” had gehad vanwege zijn kalmte en betrouwbaarheid.

Sinterklaas zal zijn paard best missen, maar hij laat weten dat hij vast zo nu en dan bij Amerigo langs zal gaan.

Amerigo was niet alleen goed in het vervoeren van de Goedheiligman, maar ook een ster in de film Het Paard van Sinterklaas uit 2005.
Inmiddels is in Noord-Holland een vervanger gevonden voor Amerigo. Wiersinga heeft zelf geholpen bij de zoektocht naar een geschikt paard.
Provincie:
Tag(s):