donderdag, 2. juni 2011 - 11:25

Paarden ontregelen het spoor bij Diemen

Diemen

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft donderdagochtend in Diemen zijn handen vol gehad aan vier uit het weiland ontsnapte paarden.

De moeilijk te vangen paarden liepen over het spoor nabij station Diemen en hebben het treinverkeer tussen Diemen en Weesp bijna twee uur gehinderd. Met behulp van enkele treinen en agenten van de Spoorwegpolitie zijn de paarden ongedeerd teruggebracht naar het weiland.

Rond zes uur kreeg de meldkamer van het KLPD het bericht dat vier paarden over het spoor liepen. Met de inzet van verschillende eenheden van de Spoorwegpolitie is getracht de paarden te vangen, maar dat viel nog niet mee. De treinen reden op het traject Diemen – Weesp met een aangepaste snelheid om de veiligheid van de politie en de paarden te waarborgen. Toch schrokken de paarden van de langsrijdende treinen, waardoor ze het weer op het lopen zetten.

Uiteindelijk is met behulp van een aantal stilgezette treinen een scherm gecreëerd waardoor de paarden niet meer konden vluchten. Na bijna twee uur paardenjacht zijn de dieren teruggebracht naar het weiland.

Hoe de paarden uit het weiland zijn ontsnapt is nog niet bekend. De eigenaar van de dieren heeft ze voorlopig in een ander weiland gezet om herhaling te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):