donderdag, 21. april 2011 - 22:37

Paasvuren De Wolden kunnen niet ontstoken worden

Zuidwolde

De Wolden heeft na een zorgvuldige risicoanalyse besloten om het branden van paasvuren te verbieden in haar gemeente.

De negen afgegeven vergunningen zijn ingetrokken. De organisaties van de paasvuren zijn geïnformeerd over deze beslissing. De gemeente heeft een risicoanalyse laten uitvoeren vanwege de weersomstandigheden die het gevaar op het ontstaan en snel uitbreiden van branden in het landelijk gebied groter maakt. Daarnaast heeft brandweer Drenthe een stookverbod afgegeven, omdat het erg droog is.

Brandweer ZuidWest Drenthe heeft in opdracht van burgemeester Peter Snijders de locaties onderzocht aan de hand van verschillende criteria zoals aangescherpte veiligheidsafstanden. Uit deze analyse blijkt dat de paasvuren een te groot risico vormen.

Burgemeester Peter Snijders: “Bij de beslissing om het branden van paasvuren niet toe te staan, staan veiligheid van mens en natuur voorop. Het risico voor brandgevaar is met deze droogte te groot met alle mogelijke gevolgen van dien. We beseffen dat het niet doorgaan voor de organisatoren geen prettige boodschap is. Zij hebben energie gestoken in de bouw van de paasbult. Bovendien maakt een bezoek aan een paasvuur voor veel inwoners de Paasdagen compleet.”

De gemeente verzoekt de organisatoren het verzamelde materiaal zelf zo snel mogelijk op te ruimen. Eventueel kan de gemeente hiermee helpen. Wie alsnog een paasbult maakt en ontsteekt, loopt de kans een boete.
Provincie:
Tag(s):