maandag, 28. maart 2011 - 22:13

Palace Hotel en KNRM starten intensieve samenwerking

Noordwijk

Op maandagavond 28 maart bracht de bemanning van de Noordwijkse reddingboot Paul Johannes een bezoek aan het Palace Hotel in Noordwijk.

Opmerkelijk daarbij was dat de vrijwillige redders dat in vol ornaat deden, dus gekleed in overlevingspak en reddingvest. Het bezoek was ter ere van een aantal gezamenlijke acties, waarbij het Palace Hotel geld inzamelt voor het lokale reddingstation.

Het officiële ‘startschot’ werd verricht door de heer Gerben van Duin, loco-burgemeester van Noordwijk. “Het zijn stuk voor stuk prachtige initiatieven”, stelt Steenvoorden. “En dus willen mijn mannen hun waardering overbrengen aan de mensen van het Palace Hotel. Dat we dat in pak doen, vinden wij de normaalste zaak van de wereld. Bij belangrijke afspraken gaat iedereen toch in pak? Wij dus ook. Al zien onze pakken er ietwat anders uit…”

Initiatieven
De „prachtige initiatieven‟ waar Steenvoorden op doelt, zijn divers. Directeur Aaij van het Noordwijkse hotel: “We wilden het goed doen. Dus geen collectebus half onder de balie, maar uitpakken met het doel waar dit hotel al jaren een warm gevoel bij heeft”. Dat uitpakken resulteerde naast een collectebus op de uitcheckbalie in KNRM-boeken op alle hotelkamers, een expositie van KNRM-foto‟s in het hotel en een actie waarbij het hotel van elke gast één euro donatie vraagt. “Die laatste actie moet naar verwachting meer dan 10.000 euro per jaar gaan opleveren”, aldus Aaij.

Reddersgala
De relatie tussen het Palace Hotel en de KNRM startte in 2005. In dat jaar initieerde het hotel het KNRM-gala, later omgedoopt tot Reddersgala. Dat benefietgala vindt inmiddels elders plaats, maar de banden tussen de KNRM en het Palace Hotel zijn altijd blijven bestaan. “We doen dan weliswaar geen gala meer, maar als wij later dit jaar ons tienjarig bestaan vieren, zullen we ook dat feest aangrijpen om wederom iets voor de KNRM te doen”, aldus een enthousiaste Aaij.
Provincie:
Tag(s):