dinsdag, 15. februari 2011 - 16:15

Paleis Soestdijk opent opnieuw de deuren

Soestdijk

Bezoekers zijn vanaf 1 maart 2011 weer welkom op Paleis Soestdijk. Naast rondleidingen op vrijdag, zaterdag en zondag, biedt Paleis Soestdijk dit jaar ook ruimte voor culturele evenementen, besloten bijeenkomsten en (internationale) topontmoetingen.

Met deze nieuwe formule geeft de Rijksgebouwendienst gehoor aan de blijvende vraag naar mogelijkheden om het paleis en de tuinen te bezoeken.

De rondleidingen, die al jaren zeer succesvol zijn, worden uitgebreid met bijzondere arrangementen. Zo kunnen bezoekers genieten van thematische lezingen en rondleidingen over bijvoorbeeld Zocher en de Engelse landschapstuinen. Daarnaast is er ook een speciaal Koninginnedagprogramma. De vijver van Paleis Soestdijk is deze zomer het decor voor de opera Orfeo ed Euridice, een initiatief van theatergezelschap De Utrechtse Spelen.

Paleis Soestdijk is sinds 2006 geopend voor publiek. De afgelopen vier jaar brachten maar liefst 600.000 mensen een bezoek aan het paleis en het landgoed.

De Rijksgebouwendienst is in opdracht van het kabinet op zoek naar een nieuwe bestemming voor Paleis Soestdijk. Met deze tijdelijke openstelling heeft het kabinet de ruimte om een beslissing te nemen over de herbestemming van het Paleis en de situatie na 2011.
Provincie:
Tag(s):