zondag, 13. maart 2011 - 12:55

Pardon voor ontvreemde plaatsnaamborden

Nuth

Burgemeester Vos van Nuth heeft vrijdag jeugdige carnavalsvierders ontvangen in het gemeentehuis om de jongeren een eenmalig 'pardon' te geven. De redden hiervoor was dat de jongeren plaatsnaamborden hadden teruggegeven die tijdens de carnavalsdagen op verschillende carnavalswagens in de diverse kernen van de gemeente te zien waren.

De borden doken onder andere op in de optocht van Vaesrade en Schimmert. Vervangen en terugplaatsen van de gestolen borden is voor de gemeente Nuth een flinke kostenpost. De gemeente deed dan ook aangifte van diefstal.

De politie heeft de carnavalsgroepen aangesproken die zichtbare plaatsnaamborden op de wagens hadden en ze vervolgens uitgenodigd voor een gesprek. De jongeren hebben tijdens die bespreking oprecht spijt betuigd.

Burgemeester Vos heeft na overleg met de leiding van de politie besloten om de aangifte van diefstal in te trekken op voorwaarde dat alle ontvreemde borden worden terugbezorgd bij de gemeente.

Tijdens de ontvangst in het gemeentehuis benadrukte burgemeester Vos dat het intrekken van de aangifte eenmalig is. Burgemeester Vos wil hiermee dan ook een signaal afgeven voor de komende jaren.
Provincie:
Tag(s):