donderdag, 17. februari 2011 - 16:17

Parkeerautomaten nu ook doelwit van skimmers

Utrecht

Twee parkeerautomaten van de gemeente Utrecht zijn geskimd. Eén automaat staat op de Mariaplaats bij het conservatorium, de andere op het Janskerkhof tegenover de Bootstraat.

De aanpassing van de parkeerautomaten is zeer professioneel uitgevoerd. De gemeente vraagt gebruikers extra alert te zijn op aanpassingen van parkeerautomaten en hun bankafschriften te controleren. De gemeente onderzoekt aanpassing van de automaten om deze wijze van frauderen te voorkomen.

Bij de geskimde automaten is voor de pasinvoer een opzetstuk geplaatst om de magneetstrip te kopiëren, boven de pinterminal is een camera geplaatst om de pincode te filmen (zie bijlagen). Het aantal geskimde passen en de hoogte van de schade is niet bekend.

Gistermiddag kreeg de gemeente een melding van het bedrijf dat de pinbetalingen van parkeerautomaten afhandelt over skimmen op de Mariaplaats. De parkeerhandhavers controleren de andere automaten in de stad en hebben apparatuur ontdekt bij de automaat op het Janskerkhof. De gemeente doet aangifte van deze fraude bij de politie. Gedupeerden kunnen terecht bij hun bank, die voor skimmen het financiële risico draagt.
Provincie:
Tag(s):