vrijdag, 24. juni 2011 - 13:35

Partij voor de Dieren: geen megastal in Woubrugge

De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland zet grote vraagtekens bij de bouw van een megastal in Woubrugge, gemeente Kaag en Braasem. Ze vraagt zich af of dit wel in overeenstemming is met het gemeentelijke bestemmingsplan en het provinciale ruimtelijke beleid.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Kaag en Braasem heeft onlangs toestemming verleend voor de bouw van een megastal aan de Woudsedijk-Zuid in Woubrugge (gemeente Kaag en Braasem). De stal mag er komen omdat het bedrijf dat de stal laat bouwen, voldoende milieumaatregelen zou hebben genomen.

Na de uitbreiding met de nieuwe stal is de varkenshouderij zó groot, dat hij valt onder de Europese IPCC-richtlijnen. Deze richtlijnen zijn bedoeld om milieuvervuiling te voorkomen van grote milieuvervuilende bedrijven en intensieve veehouderij. Het bedrijf in Kaag en Braasem wil in zeven stallen, inclusief de nieuwe, in totaal 3216 varkens gaan houden.

Statenlid Carla van Viegen van de Partij van de Dieren: ‘Een bedrijf met 3216 varkens is een megastal. Gedeputeerde Staten zijn tegen uitbreiding van de intensieve veehouderij. Er kan alleen tegen worden opgetreden als het bedrijf meer dan 2 hectare bevat. Ik wil uitgezocht hebben of daar bij de megastal in Woubrugge sprake van is.’
Provincie:
Tag(s):