vrijdag, 3. juni 2011 - 20:45

Pastoor opgesloten in kast

Haps

Een 90-jarige pastoor is vrijdagmiddag om ongeveer vijf uur a half zes het slachtoffer geworden van een laffe overval. De pastoor kwam om dat tijdstip terug bij de pastorie aan de Kerkstraat van een fietstochtje.

Hij werd opgewacht door een man die wees dat hij naar binnen moest. Daar werd de oude man in een kast opgesloten. Korte tijd later moest hij eruit komen om de kluis aan te wijzen en te openen. Daarna werd de man weer terug in de kast gestopt. De pastoor had gezien dat er in ieder geval meerdere mannen binnen waren. Na enige tijd vertrokken de mannen. Het lukte de pastoor om zichzelf uit de kast te bevrijden en hij belde de politie. Die is direct een groot onderzoek gestart, er is een geprobeerd een uitgebreide verklaring van de pastoor op te nemen maar hij was erg onder de indruk van de overval.

Ook is er een technisch en tactisch onderzoek gestart in en om de pastorie. De politie hoopt met een buurtonderzoek meer te weten te komen over de verdachten. De overval heeft een diepe indruk gemaakt in deze kleine gemeente. Ook roept de politie getuigen op zich te melden via 0900-8844. Als u iets geien hebt of op een andere manier iets van deze overval weet dan graag bellen. Anoniem kan dat ook via "M" op 0800-7000. De pastoor is opgevangen door leden van de parochie.
Provincie:
Tag(s):