zondag, 17. april 2011 - 12:28

Pastoor 's nachts gedwongen kluizen te openen bij overval

Kerkrade

Zondagochtend werd de 68-jarige pastoor van de parochie St.Joseph in zijn woning aan de Kampstraat in Kerkrade door twee mannen overvallen. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Bivakmutsen
Omstreeks 04.15 uur werd de pastoor door het tweetal in zijn woning verrast. De mannen die in het zwart gekleed waren en bivakmutsen droegen dwongen het slachtoffer de kluis te openen en namen daaruit een onbekend geldbedrag weg.

Vervolgens dwongen zij hem naar de kerk aan de overzijde te lopen en ook daar moest hij de kluis openmaken. Het tweetal haalde ook deze leeg. Eenmaal weer buiten wist de pastoor de aandacht van twee passerende mensen te trekken waarop de daders ervandoor gingen.

De politie heeft meteen een grootscheeps onderzoek in de omgeving ingesteld maar dat heeft tot op heden geen resultaat opgeleverd. De pastoor was zwaar onder de indruk van het gebeurde maar bleef lichamelijk gelukkig ongedeerd.

De politie roept eventuele getuigen op zich met haar in verbinding te stellen via het telefoonnummer: 0900-8844 of via meld misdaad anoniem: 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):