vrijdag, 21. januari 2011 - 11:46

Patiënten geëvacueerd na grote brand ziekenhuis Amersfoort

Amersfoort

In een elektraruimte naast het Meander Medisch Centrum in Amersfoort is vrijdagmorgen een brand uitgebroken. Volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand opgeschaald naar grote brand.

Rond 13.00 uur kon door de brandweer het sein brand meester worden gegeven.

Als gevolg van de brand is korte tijd in een deel van Amersfoort Zuid de stroomvoorziening onderbroken geweest. De brand dreigde door te slaan naar de schakelruimte, maar dit is niet gebeurd. Eneco en het ziekenhuis kijken nu hoe de reguliere stroomvoorziening hersteld kan worden.

Uit voorzorg heeft het ziekenhuis besloten een vijftal patiënten te evacueren. Over de oorzaak is nog niets bekend. Begin deze week heeft het ziekenhuis al te kampen gehad met een stroomstoring.

Update

Meander Medisch Centrum locatie De Lichtenberg is weer volledig voorzien van stroom. Het volledige ziekenhuis is voorzien van noodstroom, terwijl de komende 24 uur de reguliere stroomvoorziening wordt hersteld. Voor bezoekers is het ziekenhuis inmiddels weer bereikbaar. De brandweer is bezig met de afrondende werkzaamheden.

Na de brand van vrijdagochtend 21 januari 2011 hebben het Meander Medisch Centrum, brandweer en Stedin gewerkt aan een spoedig herstel van de reguliere stroomvoorziening van locatie De Lichtenberg. De verwachting is dat dat in de komende 24 uur wordt gerealiseerd. Tijdens de brand hebben vitale onderdelen van het ziekenhuis kunnen functioneren op noodstroom. Voor de zekerheid is een aantal patiënten naar ziekenhuizen in de omgeving overgebracht.

Patiënten die informatie willen over de bereikbaarheid van het ziekenhuis kunnen het algemene informatienummer bellen: 033 850 50 50.

Op dit moment zitten delen van Amersfoort Zuid nog zonder stroom. In de loop van de dag worden deze problemen door Stedin opgelost. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):