zaterdag, 22. januari 2011 - 20:02

Patiënten Meander Medisch Centrum geëvacueerd

Amersfoort

Alle patiënten van Meander Medisch Centrum, locatie Amersfoort Lichtenberg zijn geëvacueerd zaterdagavond en voor het grootste deel in andere ziekenhuizen ondergebracht. De uren durende operatie liep rustig en gecoördineerd.

Afhankelijk van de zorgbehoefte van de patiënt ging het vervoer per ambulance of per taxi. Iedere patiënt werd tijdens vervoer begeleid door een zorgverlener van Meander.

In totaal waren er 172 patiënten, 34 van hen zijn naar huis gestuurd. Het grootste deel van de patiënten, 95%, werd overgebracht naar Meander Centrum locatie Elizabeth, eveneens in Amersfoort, en naar het ziekenhuis in Baarn.

De evacuatie werd uit voorzorg genomen. De veiligheid van patiënten en de continuïteit kon niet meer gegarandeerd worden door de slechte staat waarin de elektrische installatie verkeerd. Vrijdag brak er brand uit in het transformatiehuis naast het ziekenhuis. Hieruit kwam een stroomstoring uit voort die ook zaterdag nog gevolgen had.

Zaterdag zijn elektriciens bezig geweest om de stroomvoorziening weer op gang te krijgen. Tijdens deze werkzaamheden zijn twee elektriciens van het elektriciteitsbedrijf Stedin gewond geraakt. Zij zijn inmiddels weer thuis.

Meer vragen kunnen via telefoonnummer 033 -850 50 50 gesteld worden.
Provincie:
Tag(s):