woensdag, 30. november 2011 - 17:42

PDF met mogelijk bewijs wapenvergunning Tristan van der V. onvindbaar

Den Haag

Het onderzoek naar een onvindbaar pdf-bestand dat naar voren kwam in het onderzoek naar de wapenvergunning van Van der V. is afgerond. ‘Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft het bewuste pdf-bestand niet aangetroffen’, meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

Onderzoekers van de Rijksrecherche deden eerder op verzoek van het OM onderzoek naar de verlofaanvraag voor een wapenvergunning van Van der V. Uit dat onderzoek bleek dat in 2008 bij de beoordeling van deze verlofaanvraag de bij de politie Hollands Midden aanwezige registratie uit 2006 over een gedwongen opname Van der V., niet was meegewogen.

Informatie doorgestuurd
Wel is uit onderzoek gebleken dat het zeer waarschijnlijk is dat de medewerker van de informatiedesk de informatie die bekend was over Van der V. in de systemen, waaronder de registratie uit 2006 over de gedwongen opname, wel heeft doorgestuurd naar de medewerker van Bijzondere Wetten. Of de medewerker van Bijzondere Wetten de bewuste registratie heeft gezien en gelezen is niet te achterhalen.

Fox-IT geconsulteerd
Het NFI en het OM hebben gezamenlijk besloten om Fox-IT te consulteren. Met Fox-IT zijn de onderzoeksaanpak die het NFI heeft gekozen en de eerste resultaten besproken.

Hiervoor is gekozen vanwege de zorgvuldigheid en volledigheid, omdat het NFI en het OM er zeker van wilden zijn dat er in het onderzoek niets over het hoofd zou worden gezien. Fox-IT had geen aanvullingen op de aanpak van het NFI.

Het NFI deed het onderzoek op verzoek van de hoofdofficier van justitie van Hollands Midden. Het onderzoeksgebied digitale technologie van het NFI is gespecialiseerd in het terughalen van gegevens.

Hiervoor wordt onder andere gebruik gemaakt van software die door het NFI zelf is ontwikkeld. Ten behoeve van het onderzoek kreeg het NFI toegang tot alle benodigde computersystemen van de politie Hollands Midden.
Provincie:
Tag(s):