maandag, 12. september 2011 - 18:57

Peil, proef en beleef een dagje waterschap

Hoedekenskerke

Op zaterdag 24 september organiseert waterschap Scheldestromen een open dag bij de haven van Hoedekenskerke.

Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom. Deze dag is vooral een gezellig en leerzaam familieuitje met een speurtocht, waterschapsdemonstraties en veel vertier. De bekende Stoomtrein Goes-Borsele vervoert gasten gratis van Goes naar de open dag.

Tijdens de open dag kunnen mensen alles peilen, proeven, voelen, zien en beleven van het waterschap. Zo kunnen bezoekers de waterdiepte peilen met de peilboot Meermin, het waterpeil regelen, het wagenpark bekijken van dichtbij en vanuit de lucht, zien hoe muskusratten gevangen worden, een zandkasteel bouwen, meer leren over Zwakke Schakels en projectbureau Zeeweringen, het waterschapswerk op waarde schatten, een verkorte opleiding volgen tot junior-waterschapper (speurtocht) en afgebeelde Zeeuwse plekjes raden. En nog veel meer. Bij veel activiteiten zijn mooie prijzen te winnen. Daarnaast kunnen kinderen buitelen op een springkussen, genieten van een ballonnenclown, geschminkt worden en een waterproefje doen. Bovendien loopt de waterschapsdweilband rond. Naast een consumptiebon voor koffie, thee of fris ontvangen bezoekers een bon voor een bolus die ze kunnen inwisselen op de rioolwaterzuivering. Ook kunnen zij zelf versnaperingen kopen: chips, snoep, een frietje, hotdog of een broodje hamburger.

Mensen kunnen ook een bezoek brengen aan onze vijf kilometer verderop gelegen rioolwaterzuivering Willem Annapolder. Daar kunnen zij zien, ruiken en ervaren hoe het waterschap het rioolwater zuivert. Tussen 11.00 tot 14.30 uur vertrekken elk half uur bussen vanaf de Haven naar de zuivering en terug. In Hoedekenskerke ontvangt men een bon voor een heuse Zeeuwse bolus van de zuivering.

De stoomtrein Goes-Borsele rijdt die dag gratis heen en weer om per keer 250 bezoekers te vervoeren naar Hoedekenskerke en terug. De trein vertrekt om 9.30, 10.00, 12.00 en 13.20 uur vanuit Goes. Vanuit Hoedekenskerke vertrekt de trein om 10.40, 11.45, 14.00 en 16.00 uur. Mocht men onverhoopt niet meer meekunnen met de trein, dan staan er bussen gereed in de Van Doornestraat in Goes. Dan kunnen mensen de open dag bezoeken en altijd nog terug-reizen met de trein.

Bezoekers die met de eerste trein komen, ontmoeten vast een van de speciale conducteurs. Dijkgraaf Poppelaars, gezworene Van der Schelde, burgemeester Gelok en de heer Kortsmit van Projectbureau Zeeweringen delen in deze trein aan alle passagiers het welkomstpakketje voor de open dag uit.
Provincie:
Tag(s):