woensdag, 22. juni 2011 - 9:24 Update: 08-07-2014 0:58

Pensioenakkoord onder druk nu ook Abvakabo FNV bedankt

Amsterdam

De Abvakabo FNV ziet het nieuwe pensioenakkoord op dit moment niet zitten. Dat is de conclusie die de bond trekt na een dag lang vergaderen. Volgens de bond is het akkoord onvoldoende en spreekt van een 'nee’.

Volgens het bondsbestuur komen de risico's te eenzijdig bij de werknemers terecht. Dat noemt het ook onacceptabel dat mensen met lage inkomens en zware beroepen erop achteruitgaan. Daarnaast vind de bond dat mensen met zware beroepen en de lagere inkomensgroepen er als gevolg van dit akkoord op achteruitgaan.

''Als iemand vanaf 2020 op 65-jarige leeftijd gebruik wil maken van de AOW, moet dit gelijk zijn aan het huidige niveau. Op basis van de huidige berekeningen is onvoldoende duidelijk dat dit kan worden gewaarborgd.''

Abvakabo FNV roept de FNV en de overige bonden op deze lijn te ondersteunen om zo het overleg met de werkgevers en het Kabinet te heropenen. FNV Bondgenoten had zich al eerder tegen het pensioenakkoord gekeerd.

Jongerius zei begin deze week nog ''dat geen van de bonden de plannen van FNV Bondgenoten steunt. Het bereikte Pensioenakkoord is volgens mij de beste oplossing''.
Categorie:
Tag(s):