woensdag, 22. juni 2011 - 17:13

Peuter(3) verdonken in parkvijver

Bolsward

Een 3-jarige jongen uit Bolsward is dinsdagmiddag om het leven gekomen na een val in een vijver in het Julianapark. Het jongetje was door zijn moeder als vermist opgegeven. Na een grote zoekactie werd het kindje uiteindelijk gevonden. Ondanks de inzet van vele hulpverleners overleed de 3-jarige jongen in het ziekenhuis.

Rond 17.00 uur riep de moeder van de vermiste jongen de hulp van de politie in omdat ze haar zoontje nergens vinden kon. Het kind zou een stok gaan zoeken maar was niet teruggekomen. Een zoektocht naar de 3-jarige jongen had niets opgeleverd. Door de Meldkamer Fryslân werd een Burgernetactie opgestart. Samen met de agenten keken de deelnemers uit naar de jongen. De brandweer besloot te gaan zoeken in en rondom de waterpartijen in het Julianapark. Daarbij werden ze geholpen door agenten.

Medewerkers van de brandweer troffen het 3-jarige kind rond 18.00 uur aan in het water bij het Julianapark. Direct werd begonnen met de reanimatie. Met een ambulance werd het slachtoffer onder politiebegeleiding overgebracht naar het Sint Antonius ziekenhuis in Sneek. Omstreeks 20.00 uur kwam het bericht dat het jongetje was overleden.
Provincie:
Tag(s):