maandag, 8. augustus 2011 - 16:17

Plaatser herdenkingsteken vangrail A2 meldt zich

Amsterdam

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de overval op waardetransportbedrijf Brinks heeft afgelopen zaterdag een man gesproken die zegt het herdenkingsteken op de vangrail langs de A2 te hebben geplaatst. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

In totaal zijn het afgelopen weekend ruim 20 tips binnengekomen naar aanleiding van een getuigenoproep. Na de oproep op vrijdag 5 augustus, waarbij de politie beelden van het gedenkteken vrijgaf, heeft zich een man gemeld.

’Persoonlijke motieven’
Zaterdag is de man door de recherche gehoord. Hij heeft een verklaring afgelegd. Deze wordt thans door de recherche onderzocht. De man zou volgens een woordvoerder van de politie om ‘persoonlijke motieven’ de bloemen en het herdenkingslicht hebben geplaatst. De politie gaat er op dit moment van uit dat de actie van de man dan ook ‘geen link’ met de overval heeft.

Het onderzoeksteam blijft dringend op zoek naar informatie over een overvaller die vermoedelijk gewond is geraakt toen de vluchtauto op de A2 bij Waardenburg tegen de vangrail botste. Het kan een persoon betreffen die op 29 juni jl. letsel heeft opgelopen en daar geen aannemelijk verhaal over heeft. Mogelijk heeft deze zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

Mensen die informatie hebben over deze overval die op 29 juni plaatsvond, worden dringend verzocht te bellen met de Opsporingstiplijn op 0800-6070, met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via de Criminele Inlichtingen Eenheid op 079-3458999.
Provincie:
Tag(s):