dinsdag, 1. november 2011 - 15:13 Update: 08-07-2014 0:56

Plannen Grieken tot referendum doen beursen dalen

Den Haag/Brussel

De plannen van Griekenland om een referendem te houden onder haar burgers betreffende het EU-steunpakket doet Europese politici compleet overvallen. Ook in Den Haag wordt met afgrijzen op het nieuws van de Grieken gereageerd.

In het Financieel Dagblad zegt financieel fractiespecialist Ronald Plasterk dat wanneer Griekenland het referendum niet intrekt dat het steunpakket van de afgelopen eurotop is geëxplodeerd.

De SGP noemt de plannen van de Grieken eveneens 'onacceptabel'. Mark Harbers van de VVD zegt in de krant dat ieder land de afspraken die zijn gemaakt op de eurotop moet nakomen. 'Als één land zich daar via een referendum negatief over uitspreekt, dan is er geen deal.'

De SP kan 'begrip opbrengen' voor het Griekse referendum. Ewout Irrgang vindt dat het land door alle bezuinigingen, die met het EU-steunpakket van kracht zijn, de hele maatschappij overhoop haalt.

Het nieuws lijkt niet alleen Europese politici bezig te houden. Ook de beursen reageren niet positief op de Griekse plannen voor een referendum. De handelaren zijn bang dat de toezegde Europese steun aan het noodlijdende land wel eens teruggedraaid kan worden.

De AEX is zojuist gesloten met een fors verlies van 3,7%.
Categorie:
Tag(s):