vrijdag, 1. april 2011 - 10:53

Politie Amsterdam pakt snorders aan

Amsterdam

De politie hield dinsdag in Amsterdam Zuidoost een grote controle op het uitvoeren van illegale taxiritten. De chauffeurs, snorders genaamd, kregen flinke boetes opgelegd van bijna 3500 euro.

Verder werd voor ongeveer drieduizend euro aan bekeuringen uitgedeeld voor veelal technische mankementen aan de auto’s. Om die reden werden ook twee kentekenbewijzen ingevorderd.

Naast het feit dat deze chauffeurswerkzaamheden zijn verboden, zijn snorders ook vaak bij illegale acties betrokken. Soms zonder het zelf te weten vervoeren ze grote hoeveelheden drugs of brengen bolletjesslikkers naar hun bestemming.

In 2010 zijn 126 personen aangehouden voor dergelijke zaken. 28 Auto’s werden in beslag genomen. Dit jaar hield de politie al 71 chauffeurs aan en werd op 15 voertuigen beslag gelegd. Aan de controles werken ook het openbaar ministerie, de Inspectie Verkeer en Waterstaat, Dienst Werk en Inkomen en de Belastingdienst mee. Een snorder kan dus zomaar zijn auto, uitkering of toelagen kwijtraken. De diensten zullen het aantal controles verder uitbreiden.
Provincie:
Tag(s):