zaterdag, 1. januari 2011 - 10:36

Politie arresteert 103 personen in drukke, maar beheersbare oudejaarsnacht

Rotterdam-Rijnmond

Burgemeester Aboutaleb kijkt samen met korpschef Paauw terug op een drukke maar beheersbare nacht. Een nacht met veel hulpverleningen en branden. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

De teller van het aantal arrestanten stond rond zeven uur op 103. Drie politiemedewerkers zijn licht gewond geraakt.

In aanloop naar de jaarwisseling was het vrij rustig. Na middernacht en het spetterende vuurwerk bij de Erasmusbrug nam het aantal meldingen toe.

Explosie:
In een woning aan de Wielingen in Brielle vond een explosie plaatst. Vuurwerk in de woning kwam tot ontploffing. Een 15-jarig meisje raakte hierbij gewond.

Vernielingen:
Een aantal auto’s die geparkeerd stonden in de directe omgeving van het politiebureau in Brielle raak-ten beschadigd door drie projectielen die vermoedelijk voor het politiebureau bestemd waren. De projectielen bevatten een witte bijtende stof waardoor de auto’s zijn beschadigd. De benadeelden zijn benaderd voor het doen van aangifte.

Op verschillende andere locaties in de regio zijn ook vernielingen gepleegd. De politie stelt een nader onderzoek in naar deze vernielingen.

Brandstichting:
In Stellendam ging een fietsenstalling naast het busstation in vlammen op.

Later in de nacht brak bij een bakkerij gevestigd aan de Goudestein in Rotterdam-Zuid brand uit. Niemand raakte gewond. Wel werden tijdelijk een aantal bovenliggende woningen ontruimd. Nadat de brand was geblust konden de bewoners van de ontruimde woningen weer naar huis. Uit onderzoek bleek dat de brand waarschijnlijk was ontstaan door vuurwerk dat via de brievenbus naar binnen was gegooid. De politie stelt een verder onderzoek in.

In Hoogvliet werd zwaar vuurwerk op een balkon van een woning aan de Lavasweg gegooid. Hierdoor sneuvelde een raam. Niemand raakte gelukkig gewond.

Op de Jacob Loisstraat zijn twee voertuigen in brand gestoken waaronder één van de Roteb. Ook is hier de politie belaagd met zwaar vuurwerk. De aanwezigheid van de ME voorkwam verdere escalatie.

Steekincidenten:
Er deden zich meerdere steekincidenten voor tijdens de nieuwjaarsviering.
Op de Vlaggemanstraat raakten twee personen gewond na een ruzie. Gelukkig vielen de verwondingen mee.
Ookl op de Hillelaan in Rotterdam-Zuid en in De Beverwaard vond een steekpartij plaats. De gewonde van de Hillelaan is zwaar gewond overgebracht naar een ziekenhuis. De politie stelt een nader onder-zoek in. De verwondingen van het slachtoffer in Beverwaard vielen op het eerste gezicht mee.

In Rozenburg is een man op de Nachtegaallaan het slachtoffer geworden van een steekpartij, ook werd hij overreden door een auto. Hij raakte hierbij zeer ernstig gewond. De politie heeft vier personen aan-gehouden. Ook zij waren gewond en zijn aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht van dit incident.

Vuurwapen:
Op de Slinge is een man aangehouden die met een vuurwapen in de lucht schoot. Hij is ingesloten en het wapen is in beslag genomen.

Feesten:
In de gehele regio zijn rond en na middernacht feesten georganiseerd. Veel feesten zijn goed bezocht.

ME optreden
:
De ME heeft op diverse locaties in de regio haar gezicht laten zien wat vooral voorkwam dat op er ver-der opgetreden moest worden.
Op het Stadhuisplein werd kort na middernacht opgetreden tegen vervelende dronken jongeren.

Bij Port Zelande gedroeg een groep van 14 Fransen zich heel vervelend. Met behulp van de ME zijn zij van het park verwijderd.
Provincie:
Tag(s):