zaterdag, 25. juni 2011 - 10:51

Politie arresteert zes woningovervallers op heterdaad

Bergen op Zoom

De politie arresteerde in de nacht van vrijdag 24 juni op zaterdag 25 juni 2011 zes woningovervallers. Het zestal was vermoedelijk van plan om een hennepkwekerij aan de Rijnlaan te rippen.

Een oplettende buurtbewoner sloeg alarm toen hij rond 03.40 uur drie personen zag inbreken bij een woning aan de Rijnlaan. Agenten zetten direct de omgeving af en konden in eerste instantie drie mannen arresteren. Zij probeerden uit de bewuste woning te ontsnappen. Bij controle werden in het huis nog drie mannen opgepakt die daar niet thuis hoorden.

Verder onderzoek wees uit dat er op de zolderverdieping van de woning een hennepkwekerij ingericht was. Omdat de verdachten grote tassen (zogenaamde big shoppers) bij zich hadden, vermoedt de politie dat ze van plan waren om de aanwezige hennep te stelen. De arrestanten zijn zes Bulgaren van respectievelijk 23, 22, 30, 34, 37, 41. Ze hebben geen van allen een vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.
Ook de 30-jarige bewoner van het pand werd gearresteerd. Dat gebeurde vanwege de aangetroffen hennepkwekerij. De man wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet.

Alle verdachten zijn ingesloten in het cellencomplex van de politie. De districtsrecherche van de Bergen op Zoom heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):