woensdag, 30. november 2011 - 23:55

Politie controleert parkeergedrag met brandweerwagen

Harderwijk

De politie heeft dinsdag 29 november naar aanleiding van klachten over het parkeergedrag in de wijk Stadsdennen in Harderwijk met een brandweerauto rondgereden om te kijken of hulpverleningsvoertuigen onbelemmerd doorgang hadden. De actie bleek niet overbodig.

De politie kreeg de afgelopen periode meerdere klachten over het parkeergedrag in de wijk, waardoor hulpverleningsvoertuigen bij een eventuele uitruk mogelijk belemmerd werden in de doorgang. Deze klachten werden besproken in de projectgroep ‘Verkeersveiligheid Stadsdennen’. Hier werd het idee geopperd om samen met de brandweer de wijk te verkennen.

Dinsdagavond is men met een brandweerwagen de wijk Stadsdennen in geweest. Dit voertuig heeft een breedte van 2,55 meter en rukt altijd als eerste uit bij een brand. Het is dus zaak, dat dit voertuig overal snel kan komen. In sommige bochten moest de chauffeur met veel moeite manoeuvreren, omdat er auto’s in de betreffende bochten stonden geparkeerd.

Bij de controle waren meerdere leden van de projectgroep aanwezig en het belang van de controle werd overduidelijk bewezen. Men doet en dringend beroep op parkeerders om met de hulpverleningsvoertuigen rekening te houden. Wanneer er bij u brand is, hoopt u toch ook dat de brandweer er zo snel mogelijk is!
Provincie:
Tag(s):