vrijdag, 14. januari 2011 - 14:32

Politie deelt harde klap uit aan Haarlemse drugsscene

Haarlem

De politie Kennemerland verwacht met de aanhouding van zeven verdachten de drugshandel in Haarlem een flinke slag toe gebracht te hebben. In februari 2010 startte de politie een uitvoerig en intensief onderzoek op basis van binnengekomen informatie, dat een groep mannen zich bezig zou houden met de handel in drugs in Haarlem-Oost en Schalkwijk.

In de maanden november en december 2010 heeft de recherche in 7 woningen in de Haarlem-Oost en Schalkwijk invallen gedaan. Hierbij werden ook de 7 verdachten aangehouden, zes mannen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar (vijf afkomstig uit Haarlem, een uit Utrecht) en een 54-jarige Haarlemse. Enkele verdachten zijn nog voortvluchtig. Hun identiteit is bij de politie bekend, naar hen wordt gezocht. In de woningen werden harddrugs, diverse wapens, tienduizenden euro’s aan contant geld en verschillende luxe goederen aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast zijn enkele auto’s in beslag genomen.

Het onderzoek naar de verdachten is een erg arbeidsintensief onderzoek geweest, waar met een team van tien rechercheurs aan is gewerkt. Zo zijn er bijvoorbeeld tienduizenden telefoongesprekken uitgeluisterd en geanalyseerd, wat erg veel tijd en mankracht heeft gekost.
Op dit moment zitten nog vier van de verdachten in voorarrest, de anderen moeten zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):