zaterdag, 22. oktober 2011 - 16:02

Politie doet inval in drugspand

Surhuisterveen

De politie heeft vrijdagavond een inval in een woning aan De Kamp gedaan, daarbij werd de 27-jarige bewoner, een 18-jarige inwoner van Kootstertille en een 15-jarige inwoner van Drachten aangehouden.

Aanleiding

Ongeruste ouders hadden zich bij de politie gemeld en hadden aangegeven dat een 27-jarige inwoner van Surhuisterveen drugs zou verkopen aan onder andere minderjarigen. Reden voor de politie om een nader onderzoek in te stellen. Hieruit kwam naar voren dat de 27-jarige zijn woning beschikbaar stelde aan minderjarigen om drugs te gebruiken en hij andere personen de gelegenheid gaf om in zijn woning drugs te verkopen.

Inval in woning

De agenten wilden een einde maken aan het handelen en gebruiken van drugs in de betreffende woning. Na toestemming van de officier van justitie werd besloten om vrijdagavond een inval te doen. Tijdens de inval waren zeven personen in de woning aanwezig, waarvan drie minderjarig. In het pand vonden agenten gebruikershoeveelheden drugs. Dit werd dan ook in beslag genomen.

Aanhouding verdachten<

In de woning werd de 27-jarige bewoner aangehouden. Ook een 18-jarige inwoner van Kootsterille en een 15-jarige inwoner van Drachten werden aangehouden. Die laatste twee worden ervan verdachte dat ze in de woning XTC verkochten.

De mannen van 27 en 18 jaar worden op vordering van de officier van justitie voor de rechter-commissaris geleidt. Die zal moeten beslissen of de twee langer vast blijven zitten. Voor wat betreft de 15-jarige Drachtster zal de jeugdofficier een beslissing moeten nemen. De politie gaat verder met het onderzoek en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):