maandag, 21. maart 2011 - 18:50

Politie Drenthe doet onderzoek in Veendam

Veendam

De regiopolitie Drenthe heeft maandagmorgen onderzoek gedaan in Veendam met behulp van duikers. Aanleiding voor het onderzoek is de aanhouding van een 43-jarige man uit Rhoden die gestolen fietsen op internet aanbood.

De zaak kwam aan het licht toen een vrouw in het centrum van Groningen de fiets van een vrouw controleerde die bleek te zijn gestolen. De vrouw verklaarde de fiets te hebben gekocht via marktplaats en had de correspondentie met de verkoper bewaard. Dit bleek een 43-jarige man uit Rhoden te zijn.

Aanhouding
Begin februari kon de politie de verdachte in zijn woning in Roden aanhouden. Bij de doorzoeking werd een gestolen fiets aangetroffen. De verdachte legde een bekennende verklaring af over zijn aandeel in de helingzaken en de verkoop via het internet. Hij ontkende de fietsen zelf te hebben gestolen. De verdachte zit nog vast.

Vervolgonderzoek
De politie heeft het onderzoek nog niet afgerond. De politie beschikt inmiddels over zeven aangiften in deze zaak. De politie doet nog onderzoek naar de vermeende ‘leverancier” van de gestolen fietsen.
Provincie:
Tag(s):