maandag, 26. december 2011 - 18:21

Politie druk met bestuurders onder invloed

Regio

De politie Limburg Noord heeft afgelopen weekend een aantal automobilsiten aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol of drugs.

In Helden is in de nacht van zondag op maandag even na vier uur, een 27-jarige man uit Panningen aangehouden. Bij een controle bleek dat hij teveel had gedronken en dat hij geen rijbewijs had omdat dit was ingevorderd. Bovendien moest hij nog een boete van zo'n 190 euro betalen. Tijdens het gesprek schold hij de agenten uit waarop hij werd aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

In Roermond is zondagmiddag op de Mgr. Driessenstraat een 29-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. Na een melding van gevaarlijk rijgedrag troffen agenten haar slingerend over de weg aan. Ze reageerde niet op een stopteken en reed bijna de berm in. Bij een controle leek het alsof de vrouw onwel was geworden. Een ambulance bracht haar naar het ziekenhuis. Daar werd ze opstandig en bleek dat ze GHB had gebruikt. Haar rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

In de nacht van vrijdag op zaterdag bleek een 31-jarige automobilist uit Venlo dronken achter het stuur te zitten. Agenten zagen hem met hoge snelheid vanuit Blerick richting Venlo rijden. Na een stopteken werd hij aan de kant gezet. Daar bleek dat hij veel te veel had gedronken. Bij het uitstappen viel hij bijna uit zijn auto. De man, die zich opstandig gedroeg, werd overgebracht naar het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een 50-jarige vrouw uit Echt is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval. Rond kwart voor vier kwamen agenten tijdens hun surveillance uit op de splitsing Houtstraat / Martinusstraat. Daar stond een auto dwars over de weg in de struiken tegen een boom. De bestuurster, de 50-jarige vrouw, gaf tevergeefs flink gas om weg te komen. Bij de daaropvolgende controle bleek dat ze teveel had gedronken en dat ze vermoedelijk op de Schoolstraat tegen een geparkeerde auto was gereden. Haar rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):