maandag, 8. augustus 2011 - 15:21

Politie druk met messentrekkers in Midden-Limburg

Regio

De politie heeft afgelopen weekend in Midden-Limburg een aantal keren moeten ingegrijpen na meldingen over bedreigingen met een mes. In Swalmen, Echt en Weert werden aanhoudingen verricht, zo meldt de politie.

In de nacht van zondag op maandag is een 19-jarige Poolse man aangehouden die in de Weerter wijk Boshoven met een mes stond te zwaaien op straat. Na een melding namen agenten poolshoogte en troffen de man aan op de weg. Hij was dronken, had een mes in zijn handen en bovendien een kleine hamer in zijn broekzak. Na onderzoek bleek dat er in een woning in dezelfde straat eerder een conflict was geweest waar de man bij betrokken was. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Zaterdagavond is een 16-jarige jongen uit Roermond aangehouden na een straatroof bij een parkeerplaats op de Sint Jansstraat in Swalmen. Een 44-jarige vrouw uit Roermond moest onder bedreiging van een mes haar autosleutels afgeven waarna de jongen er vandoor ging. De politie was snel ter plekke en kon korte tijd later de jongen aanhouden.

Op de Pepinusbrug in Echt is vrijdagavond een 21-jarige man en zijn 42-jarige moeder aangehouden. De man bedreigde een ander gezin met een mes waarna diverse politiepatrouilles werden gewaarschuwd. Terwijl agenten de verdachte aanhielden werd zijn moeder opstandig en bemoeide zich met de aanhouding. Toen de vrouw een mes pakte werd zij ook aangehouden.
Provincie:
Tag(s):