maandag, 22. augustus 2011 - 17:45

Politie Friesland zoekt gedupeerden vals geld

Sneek

De politie Friesland is op zoek naar mensen/bedrijven in Sneek en omgeving die vals geld, tijdens een koop of verkoop, in hun bezit hebben gekregen en daardoor gedupeerd zijn geraakt. 'Het gaat om biljetten van 50 en 200 euro', meldt de politie maandag.

Spelcomputer betaald met vals 200,- biljet
De politie startte een onderzoek toen een verdachte, een 26-jarige inwoner van Sneek, een spelcomputer had gekocht en deze had betaald met een vals briefje van 200 euro. Toen de verkoper het biljet bij de bank wilde inleveren bleek deze vals te zijn.

Op 10 augustus 2011 zag de aangever de verdachte lopen en hield deze aan. De verdachte werd overgedragen aan de politie en vervolgens in ingesloten. Tijdens het onderzoek kwam een 25-jarige inwoner van Horst in beeld die mogelijk biljetten van 200 euro had geleverd.

Deze verdachte werd vorige week aangehouden. De politie denkt dat er meer mensen of bedrijven in Sneek en omgeving door de verdachten gedupeerd zijn.

Meer vals geld
Tevens bleek dat er in nacht van de aanhouding van de 26 jarige Sneeker meerdere 50 euro biljetten waren uitgegeven bij horecabedrijven in het centrum van Sneek. Naar aanleiding van de uitgifte van deze biljetten werd een andere 26 jarige inwoner van Sneek aangehouden.

De politie denkt dat ook hij meer mensen of bedrijven heeft gedupeerd. De politie in Sneek wil dan ook graag in contact komen met personen die vals geld hebben ontvangen en daardoor gedupeerd zijn.
Provincie:
Tag(s):