dinsdag, 20. september 2011 - 17:21

Politie Fryslân lanceert landbouwcampagne

Voor boeren en loonbedrijven is het najaar één van de drukste periodes van het jaar. Dit betekent meer trekkers en landbouwmachines op de Friese wegen. Daarom controleert de politie Fryslân vanaf heden een maand lang intensief op landbouwverkeer en lanceert tegelijkertijd een publiekscampagne.

Het accent bij de verkeerscontroles ligt op de markering van ‘verwisselbare uitrustingsstukken’ zoals ploegen, scharen en maaiers. Wanneer deze onderdelen aan de zijkant meer dan tien centimeter uitsteken, moet er een markeringsbord met roodwitte diagonale strepen op geplaatst worden. Naast deze markering controleert de politie op verlichting, spiegels en scherpe uitstekende delen.

Niet alle weggebruikers zijn beducht op extra landbouwverkeer, dit werkt ongelukken in de hand. Met een publiekscampagne wil de politie extra aandacht vragen voor dit onderwerp. Op twintig plaatsen in Fryslân hangen vanaf maandag 19 september spandoeken boven die wegen waar extra landbouwverkeer is te verwachten. Daarnaast worden advertenties in landbouwvakbladen geplaatst en is er een radiospot te horen.
Provincie:
Tag(s):