donderdag, 24. maart 2011 - 19:16

Politie Haaglanden levert 200 agenten in

Haaglanden

Politie Haaglanden levert de komende vier jaar 200 agenten in. Korpschef Henk van Essen noemt de maatregelen absoluut fors. “De maatregelen zullen zeker effect hebben op de zichtbaarheid en de aanspreekbaarheid van de politie op straat”, aldus korpschef Van Essen.

“Als korpschef van Haaglanden vind ik het buitengewoon zuur dat ons korps, dat de afgelopen jaren een forse daling heeft gerealiseerd van de criminaliteit, met 200 mensen moet inkrimpen. Het zou zonde zijn als wij onze nadrukkelijke focus op delicten die er toe doen moeten loslaten. Juist in die aanpak zijn we succesvol.”

Politiewerk betekent elke dag schaarste verdelen en keuzes maken. Het belangrijkste de komende tijd is dat de politie prioriteiten blijft stellen. Het vertrouwen en veiligheidsgevoel van de burger staat toch al onder druk, dit is ook het signaal dat uit de Integrale Veiligheidsmonitor kwam. "Als politie zullen wij er alles aan doen om de veiligheid van de burger te waarborgen; dit betekent dat de burger zoals altijd kan rekenen op een adequaat optredend politiekorps."
Provincie:
Tag(s):