zondag, 3. april 2011 - 18:32

Politie haalt dronken Let van snelweg

Venlo

De politie heeft zaterdagavond op de A67 in Venlo, ter hoogte van de Duitse grens, een man aangehouden, die dronken tegen de vangrail van de autosnelweg zat. Die aanhouding volgde op de melding dat de betreffende man kort daarvoor op de autosnelweg had gelegen.

Toen de politie arriveerde, rook de man sterk naar alcohol, was hij onvast ter been en kon zich niet legitimeren. Na onderzoek bleek het om een 40-jarige man uit Letland te gaan. Hij verklaarde een liter wodka en enkele flessen bier te hebben gedronken en wist zich door dat alcoholgebruik niet te herinneren hoe hij op de autosnelweg terecht was gekomen.

Even later kreeg de politie nog een melding van een man die op de vluchtstrook liep. De politie ging ter plaatse en hier bleek het om een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Letland te gaan. Beide mannen waren samen op weg naar België en hadden een stop in Venlo gemaakt. De 39-jarige man kreeg een bekeuring van 280 euro voor het lopen op de snelweg. Zijn vriend werd aangehouden omdat hij het verkeer op de snelweg belemmerde en is zondagochtend na verhoor in vrijheid gesteld. Hij heeft voor 600 euro aan boetes opgelegd gekregen, onder andere omdat hij zich op de snelweg bevond en hij zich niet kon legitimeren.
Provincie:
Tag(s):